Hvor er arkitekten?

I flere artikler i media fra senere tid dukker temaet fokus på arkitektur opp. Boligkjøpere er stadig mer opptatt av design, men er de opptatt av hvem som har tegnet leiligheten de kjøper? Vi ser sjelden media nevne arkiteketen bak byggene som boligkjøper, utbygger og megler stolt viser frem.

Lotte Sandberg kritiserer i sin kommentar politikerne for å bestemme hvordan arkitekturen skal se ut. Hun beskylder også utbyggere for å være grådige, og svekke arkitektens innflytelse over byggeprosjektene. Vi skal ikke synes eller mene noe om disse påstandene, men vi skal si oss enige i at arkitekten ofte havner i en skvis mellom politikk og økonomi – og at arkitekturen lider under dette.

I mange andre land hylles arkitekten med en inngravert messingplakett i inngangspartiet. Så hvor er hyllesten til den gode arkitekturen blitt av her til lands? Vi sier som Lotte Sandberg; Oslo hadde vært en enda bedre hovedstad med mer nyskapende arkitektur – og med større fokus på arkitekten bak byggene.

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s