City Skullerud 2030

I forbindelsen med planarbeidet på Olaf Helsets vei 5 har vi gjort en mulighetsanalyse for Skullerud stasjonsområde. Målet for byutviklingen på Skullerud må være å utnytte de ressursene som allerede er tilstede, der funksjoner som bolig, kontorer og næring etableres side om side slik at man kan skape byliv til alle døgnets tider, man kan bo og jobbe på samme sted, og man ha et tilbud i nærmiljøet som reduserer avhengigheten av å reise – da særlig bruken av bil.

Sett fra syd mot stasjonsområdet
Sett fra syd mot stasjonsområdet

I dag har flere kunnskapsbedrifter, som en rekke IT-bedrifter, Eniro og Vox etablert seg på Skullerud, og stadig flere lagerbygg relokaliseres. Ved å bygge flere boliger får man en funksjonsblanding som vil gi godt grunnlag for byliv og vitalitet til området, og et økende behov for ytterligere næringstilbud.

Olaf Helsets vei skal være hovedgaten på Skullerud, og gaten kan markeres med en grønn allé som forbinder stasjonsområdet med Marka. Ny boligbebyggelse langs Olaf Helsets vei, på eksisterende parkeringsplasser, og eksempelvis som påbygg på eksisterende næringsbebyggelse gir stort potensiale for fremtidig fortetting. Ny boligbebyggelse i randsonen til Marka, for eksempel på tomten der Plantasjen ligger i dag, knyttes til Olaf Helsets vei og Skullerud stasjonsområde via den diagonale forbindelsen.

Et fremtidig lokk over T-banelinjen gir rom for utvidelse av torget som allerede er anlagt, til et større offentlig rom med butikker, kafeer, kontorer og sitteplasser i sola. Stasjonsområdet gir høy gjennomstrømning av mennesker til og fra jobb, hjem og fritidsaktiviteter. Med den sentrale beliggenheten nær en godt fungerende kollektivterminal, kan Skullerud utvikles til å bli et bærekraftig boområde med bymessige kvaliteter helt inntil Marka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s