Foredrag hos Felix Arkitekter

Fredag 15.februar hadde vi besøk av to arkitekter fra Chile, Antonieta Surawski og José Agustin Vasquez Màrquez. Antonieta Surawski jobber for FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) med helse, miljø og medvirkningsprosesser, samt gjesteforeleser ved universitetet i Chile.  José Agustin Vasquez Màrquez jobber som arkitekt og er professor ved Escuela de Architectura de la Universidad de Valparaiso.

20130215-FelixArk-IMG_1742

Antonieta fortalte om medvirkningsprosesser i Chile hvor slike prosesser baseres på frivillig innsats, heller enn statlig initiativ. Det er heller ikke like vanlig med dugnadsånd og beboermedvirkning i nabolagene i Chile, slik som her i Norge. Antonieta viste eksempler på prosjekter der lokalbefolkningen drar i gang renoveringer og etableringer av offentlige rom, som grønne hager og teateramfi. I fattige bydeler gjør slike tiltak virkelig en forskjell.

José Agustin fortalte om work shops han har med sine studenter, der studentene blant annet satte i gang beboermedvirkning hvor folk i fattige landsbyer tegnet sin egen by. Som del av oppgaven tegnet studentene 3D-modeller av prosjektene, noe som vanligvis ikke er del av arkitekturundervisningen i Chile. 

Vi hadde besøk av flere interesserte tilhørere, og hadde en koselig fredagsettermiddag med vin og chilenske empanadas.

20130215-Foredrag-hos-Felix-Ark-IMG_171820130215-Foredrag-hos-Felix-Ark-IMG_173020130215-Foredrag-hos-Felix-Ark-IMG_1756

20130215-Foredrag-hos-Felix-Ark-IMG_177320130215-Foredrag-hos-Felix-Ark-IMG_1721

20130215-Foredrag-hos-Felix-Ark-IMG_1719

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s