Hollenderkvartalet

Reguleringsplanen for Hollenderkvartalet ble vedtatt i 2012. Planen åpner for en etterlengtet oppgradering og utvikling av dette kvartalet, mellom Grønlandsleiret og Schweigaardsgate i Oslo. Som i store deler av Gamlebyen for øvrig, skjuler det seg antikvariske kulturminner under bakken. Under Grønlandsleiret 73 ligger restene av Nonneseter kloster, et anlegg fra middelalderen. I bakgården ligger en bevaringsverdig verkstedbygning. Antikvariske hensyn har derfor satt strenge begrensninger på inngrep og bygging.

I utgangspunktet var utbyggingsmulighetene i Grønlandsleiret 73 nokså begrenset. Mot gata kunne det bare bygges et mindre areal, mens resten var skissert som åpent grøntområde.

Vårt idéutkast viste en overbygging av den antikvariske forbudssonen med et boligbygg på søyler. Dette la vi fram for Riksantikvaren, som umiddelbart stilte seg positiv til å få fullført kvartalet med en sammenhengende fasaderekke. Konseptet økte boligpotensialet på eiendommen med 50%, en utnyttelse som ble nedfelt i reguleringsplanen for Hollenderkvartalet.

Felix Arkitekter prosjekterer nå en 4-avdelings barnehage i bakgården på Grønlandsleiret 73.

Grønlandsleiret_perspektiv_2 Grønlandsleiret_perspektiv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s