Nye studentboliger

Mangelen på studenthybler er et stadig problem. SiO har, i tillegg til større utbygginger, flere mindre fortettingsprosjekter som gir flere hybler i allerede eksisterende bygninger. Et av disse fortettingsprosjektene er i Jon P. Erliens vei 13 i Oslo, som er en del av Sogn studentby. Sogn studentby ble opprinnelig oppført som deltakerlandsby til OL i 1952.

Den opprinnelige delen av Sogn studentby består av to lange rekker med hybelbygg i 4 etasjer. Begge rekkene avsluttes med et mindre 1½ -etasjes bygg, og det er i dette ene 1½-etasjes huset fortettingsprosjektet er. Huset var i sin tid vaktmesterbolig, og rommet en 4-roms leilighet med inngang fra Sognsveien. Et støygjerde langs Sognsveien gjorde at inngangen ble liggende på baksiden.

Løsningen ble å snu inngangssituasjonen slik at det ble lettere tilgang fra Jon P. Erliens vei – noe som også vil føre til mindre snømåking. Den 4-roms leiligheten er gjort om til 5 hybler med hvert sitt bad og ett felleskjøkken. En av hyblene er HC-tilpasset. For å dele opp leiligheten var det nødvendig å etablere nye vinduer og fjerne noen av de gamle. Det har vært viktig å bevare byggets uttrykk, blant annet er ny tegl forsøkt tilpasset den eksisterende. En ark er innført for å få plass til bad i 2. etasje, tilpasset tilsvarende ark på endebygget på den andre husrekka.

Bygget ble ferdigstilt i sommer og det er dermed 5 færre studenter i boligkø.

IMG_3338M-små
Ny rampe til nytt inngangsparti
IMG_3334M-små
Lesbare endringer, gjennomført i husets ånd.

 

 

 

2 kommentarer Legg til din

  1. Språkrådet sier:

    Altså: Man etablerer ikke vinduer og innfører ikke arker..

    1. Vi får ta selvkritikk for «arkitektspråket» 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s