Det bråker i byen

Midt i byen eller langs en trafikkert vei er det ofte bråkete, og det stilles krav til tilfredsstillende støyforhold både ute og inne om man skal få lov til å bygge nye boliger på slike tomter. Hvordan man løser støyproblematikken handler om estetikk; hvordan fasadene og balkongene blir utformet, hvor bygget plasseres og orienteres, om støykilden er mot sør hvor uterommet også bør være osv. Det kan være utfordrende å finne en god løsning som hensyntar både støy og estetikk.

I Paris er det bygd et leilighetsbygg hvor den 36 meter lange sørfasaden er brutt opp i mindre volumer med balkonger som er forskjøvet både vertikalt og horisontalt. Balkongene har skyvbare glassvinduer, som gjør at den fungerer både som solfylt balkong og vinterhage. En slik løsning gir isolasjon mot kulde og støy, samtidig som lys slipper inn i leiligheten. Innglassede balkonger er ikke helt stuerent – ofte betraktet som en dårlig løsning hvor behovet for balkong ikke blir dekt og vinterhagen aldri blir brukt. Her fungerer det blant annet på grunn av foldevinduer og -dører, som gjør at man kan åpne helt opp om man ønsker det. Arkitekten er det franske kontoret RH+ Architecture, og bildene fra prosjektet Plein Soleil er hentet fra dezeen.

Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly
Foto: Luc Boegly

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s