Oslo åpne hus 2013

I helga ble Oslo åpne hus arrangert, og særlig regjeringskvartalet og Høyblokka trakk mange nysgjerrige. Det var i år et særlig fokus på Groruddalen og de mange parkanleggene som de siste årene er bygget som del av Groruddalssatsingen. Blant alle parkene og turveiene var det 1 enebolig som var åpen for publikum i Groruddalen, Villa Kildeveien.

Eneboligen ble opprinnelig oppført i 1965, og stod ferdig renovert i 2009. Lund+Slaatto står bak renoveringen, hvor den klassiske funkisboligen er oppdatert med moderne materialbruk, og rom er omorganisert for å åpne opp mot omgivelsene. Fra terrassen i 2.etasje og fra hagen er det utsikt til fjorden, og utformingen av både huset og hagen gjør at man føler seg skjermet i et ellers ganske tett eneboligstrøk på Årvoll. Renoveringen har gjort huset mer moderne og brukervennlig, gjennom en respektfull tilnærming til den opprinnelige arkitekturen. Interiørdetaljer som ble lagt merke til var den Aalto-inspirerte, buede veggen med trespiler på hovedsoverommet, den «usynlige» skyvedøren bak bokhyllen, plassbygde møbler på barnerommene og overgangen mellom kjøkkenbenk og vindu. Eksteriørmessig: det uavbrutte puss-sjiktet ned under terreng, det mørke inngangspartiet som leder deg inn i huset og skaper en kontrast til de enkle, hvite volumene og lyssjakten som gir utsyn til et terrassert bed. Og veldig praktisk med en bod i hagen!

Sett fra hagen_Kildeveien-små
Sett fra hagen med boden til høyre i bildet.
Sett fra veien_Kildeveien-små
Sett fra gaten med det mørke inngangspartiet, lyssjakten som er gravd inn i terrenget til venstre og tredetaljer i fasaden.
Soverom_Kildeveien-små
Buet vegg på hovedsoverommet, baderommet ligger bak.
Stue_Kildeveien-små
Stue nr.2 med utgang til hagen og bokhylle med skyvedør inn til hovedsoverommet.

Bildene er hentet fra Lund+Slaatto sine hjemmesider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s