Et grønt signalbygg

nina01-11369812885_520x360
Foto: Pir II

Dette bygget er til inspirasjon både formmessig og miljømessig: forskningsinstituttet NINA har fått nytt hovedkontor i Trondheim, og det er trondheimskontoret PIR II som står bak ideen og prosjekteringen. Som forskningsinstitusjon innenfor natur og miljø var det viktig at bygget signaliserer nettopp det. Huset er et passivhus med ekstra tykk isolasjon og 3-lags vinduer, oppvarmet av fjernvarme og med materialer som svanemerket Kebony ytterkledning og vinduer, detaljer i kobber, sokkel i betong som illuderer en isbre, dekker av massivtre og bærende konstruksjoner i stål og betong. Og ikke glem teppefliser av kashmir geitehår!

Fasadene er delt opp i utspring med forskjellig størrelser og utforming; opptil 70 meter lange og med en dybde på tre meter på det meste. Bølgebevegelsen i fasaden gir et organisk uttrykk, og utspringene benyttes som balkonger og halvklimatiserte rom for uformelle møter og aktiviteter. Bygget er friskt og moderne både i form og materialbruk, og gir de rette assosiasjoner til skog, fjell, isbre, natur og miljø.

Les mer om bygget i NINA_HENT_Magasinet_nr2_2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s