Metropol Parasol

Midt i Sevilla har det tyske arkitektkontoret J. Mayer H. tegnet et nytt ikon for byen. Trekonstruksjonen er formet som gigantiske sopper, og er resultatet av en lang og kontroversiell prosess der markedsplassen Plaza de la Encarnacíon skulle transformeres. Nå rommer plassen et arkeologisk museum (med romerske utgravinger som de fant da de skulle bygge underjordisk parkeringskjeller i 1990), bondens marked, et opphøyd torg, barer og restauranter og en takterrasse på toppen av parasollen med utsikt over byen. Metropol Parasol brer seg inn som en del av det historiske bylandskapet og står samtidig som en moderne konstrast til det.

Fotos: Fernando Alda/ David Franck

Fotos: Fernando Alda/ David Franck

Fotos: Fernando Alda/ David Franck

Fotos: Fernando Alda / David Franck

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s