Helsinki Masterplan

Pasila, området ved togstasjonen rett utenfor Helsinki skal transformeres til et stort forretnings- og mediadistrikt. Området planlegges utbygd med 1 million m2 forretningsareal og 500 000 m2 boligareal, blant annet fordelt på 10+ høyhus på opptil 120 m. Masterplanen skal koble sammen drabantbyen og bykjernen, med hurtig kollektivtransport via den eksisterende togbanen. Pasila ble bygd ut som drabantby på 80-tallet, og har i dag et noe rufsete omdømme skal man tro en rangering over steder å bo i Helsinki. Den vestlige delen av Pasila havner på 74.plass og den østlige på 92.plass, av 94 totalt. Et ambisiøst byomformingsprosjekt må man kunne si, mon tro hvordan det blir. Helsinki skal utlyse en konkurranse om utforming av masterplanen i løpet av desember 2013. Følg med!

www.worldarchitecturenews.com
http://www.worldarchitecturenews.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s