En vellykket ny bydel

Sluseholmen er en ny bydel i København som stod ferdig i 2008. I det tidligere industriområdet ved havna er det nå blitt plass til 1000 nye boliger. Bebyggelsesstrukturen og –typene er tydlig inspirert av liknende boområder der vannet og kanalene står sentralt, som Amsterdam, Venezia og Christianshavn. Arkitema i samarbeid med den nederlandske arkitekten Sjoerd Soeters står bak masterplanen, mens en rekke ulike arkitekter fikk i oppdrag å designe fasadene. En strategi mange benytter seg av, for å sikre en variert, fantasifull og livlig sammensetning av hus som blir bygget på samme tid. Gårdsrommene gir en mer privat plass for beboerne, og bebyggelsen vender mot de omkringliggende kanalene for å sikre kontinuerlig kontakt med vannet.

Foto: Arkitema
Foto: Arkitema
Foto: Arkitema
Foto: Arkitema
Foto: Arkitema
Foto: Arkitema
Ill.: Arkitema
Ill.: Arkitema

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s