Riera de la Salut

I Sant Feliu de Llobregat, i utkanten av Barcelona, har den opprinnelige arbeiderklassebydelen fått et nytt byrom. Da en av de siste tekstilfabrikkene ble revet og erstattet med et underjordisk parkeringsanlegg, ble de gamle husenes fasader (som tidligere var skjult bak fabrikken) en del av et nytt offentlig rom på parkeringskjellerens betongdekke. Det er benyttet fliser i en collage av teksturer, graderinger og åpninger. Fargespekteret er hentet fra de eksisterende fasadene omkring, og de keramiske flisene er enten glasserte eller matte, perforerte eller tette, og sammen med de ulike fargene gir veggen et variert uttrykk som svarer til et variert behov for parken og husene bak. Selv om de gamle husene blir liggende på baksiden av parken, er det trolig en forbedring av utsikten med en vegg av fliser heller enn en fabrikkvegg. Også bygulvet er utført i en variasjon av fliser, noe som skaper mindre rom og gir et lekent uttrykk. Du kan se flere bilder her.

www.e-architect.co.uk
http://www.e-architect.co.uk
www.e-architect.co.uk
http://www.e-architect.co.uk
www.e-architect.co.uk
http://www.e-architect.co.uk

3 kommentarer Legg til din

  1. Tania Sereno sier:

    Kjempe fin!

    Selv er jeg ikke enig med det han skriver, om at den ligger utenfor Barcelona.
    Llobregat er en del av «Kommunen» Barcelona, men ligger i utkanten.
    Selvfølgelig ikke viktig 😉

    Fra: FelixARKitekter [mailto:comment-reply@wordpress.com]
    Sendt: 6. januar 2014 13:37
    Til: Tania Sereno
    Emne: [Nytt innlegg] Riera de la Salut

    Felix Arkitekter AS posted: «I Sant Feliu de Llobregat, i nærheten av Barcelona, har den opprinnelige arbeiderklassebydelen fått et nytt byrom. Da en av de siste tekstilfabrikkene ble revet og erstattet med et underjordisk parkeringsanlegg, ble de gamle husenes fasader (som tidligere»

    1. Endret til «i utkanten av» 🙂

  2. Felix sier:

    En Sant Feliu de Llobregat, cerca de Barcelona, la clase trabajadora del pueblo original tiene nuevos espacios urbanos. Cuando uno de los últimos molinos para textil fue demolido y reemplazado con un aparcamiento subterráneo, las fachadas de las casas antiguas (que anteriormente estaban ocultos detrás de la fábrica) son ahora una parte de un nuevo espacio público en betonloza sobre el sótano de estacionamiento. Se utiliza azulejos en un collage de texturas, gradientes y abiertas. Se toma el espectro de color de las fachadas existentes circundantes y tambien son esmaltadas las baldosas cerámicas a mate, perforado que junto con los diferentes colores da la pared da una variada expresión, que corresponde a una variedad de necesidades del parque y de las casas de atrás. Aunque las viejas casas se están quedando en la parte posterior del parque, probablemente hay una mejoría de la vista con la pared de azulejos en lugar de un muro de fábrica. También en el suelo urbano se lleva a cabo en una variedad de azulejos, creando menores espacios y dando una expresión lúdica. Puedes ves más fotos haciendo clic en «her».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s