Hvem har vel ikke drømt om å restaurere et forfallent hus i Sør-Europa?

I Spania har en gammel stall fått nytt liv som en nokså ekstravagant bolig. Et godt eksempel på bevaring av den ettertraktede autentisiteten som noe gammelt gir, selv om det inni er nytt og moderne. Kontrasten mellom det nye og gamle gjør at kvalitetene fremheves ytterligere.

Enkeltstående bygninger og hele byområder er lag på lag med historie og uansett hva vi gjør eller ikke gjør vil bygg/steder/byer og bruken av det endres over tid. Det autentiske har alltid  gått ut på dato; det autentiske i dag er helt sikkert annerledes enn det en gang var. Stallen i Spania ville falt sammen og ligget som en steinrøys i landskapet om ikke bruken ble endret. Tilpasninger til et moderne familieliv gjør at bygningen bevares, riktignok med nye materialer og byggemetoder. Noen vil kanskje innvende at bygningen er bevart som et skall der det ekte er fjernet. Men ny bruk kan skape attraktive steder for det gode livet vi etterstreber. Det gamle som er igjen gir identitet, sjel og en følelse av historisk kontinuitet. Vern gjennom bruk er mer bærekraftig enn en bygning uten funksjon eller mennesker. Eller som steinrøys.

Det er spanske arkitektkontoret ÁBATON som har tegnet huset. Du kan se flere bilder på Archdaily.

Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects
Courtesy of Ábaton Architects

Sjekk video om du har litt tid:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s