SMART / TRYGG / GRØNN

Høringsforslag til ny kommuneplan for Oslo ble lagt ut i går. Det er 3 stikkord som beskriver målene for Oslo frem mot 2030 i byrådets utkast, og her er hvorfor:

Når byen vokser må byen løse oppgavene på en smartere og mer effektiv måte for å tilfredsstille befolkningens behov for tjenester også i fremtiden. Dette krever stor omstillingsevne og gjennomføringskraft til å ta i bruk ny kunnskap og teknologi. Oslo skal ha utdannings- og forskningsinstitusjoner på høyt internasjonalt nivå og arbeide aktivt for å tiltrekke seg selskapsetableringer og talenter fra hele verden.

Oslo skal være en trygg hovedstad for sine innbyggere og alle sine besøkende. Det er viktig at befolkningen er trygge på at de får gode kommunale tjenester ved behov, at de kan bevege seg fritt i byen uten å føle frykt for å bli utsatt for kriminelle handlinger og med visshet om at de får den hjelpen de trenger når det oppstår kriser og uønskede hendelser.

Veksten må håndteres med en grønn tilnærming. Oslo kommune skal arbeide for å redusere klimagassutslipp og tilrettelegge for at mer av person- og godstransporten foregår på en miljøvennlig måte. Byutviklingen skal også støtte opp om klimamålene gjennom banebasert fortetting etter innenfra og ut prinsippet. Til tross for et sterkt
behov for utbygging skal Marka bevares og utbygging og fortetting skal skje innenfor byggesonen.

Les mer på Oslo kommunes sider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s