Hørt på Rådhuset

Referat fra bystyremøtet 02.04.2014, siste sak.

Sak nr. 83. Sandakerveien 99, detaljregulering – Boliger, kjøreveg og fortau – Bydel Sagene 

Ordføreren: Da har vi Sandakerveien, det tar bare 1 minutt. Ja, det er kunder i den andre enden. Da har vi en habilitetsvurdering på Jøran Kallmyr. Jøran Kallmyr er advokat om dagen og har fått mange klienter i byggesaksbransjen og er involvert i denne. Innstillingen er at vi anser han som inhabil. Det er bystyret med på. Har F et vara? Camilla Wilhelmsen er her. Utmerket.

Øystein Sjøtveit (F): Det tar mer enn ett minutt da, når Terje Bjøro har tegnet seg.     Jeg skal bare si en ting for å forsøke å gjøre det kort, og det dreier seg ikke om hele det fantastiske prosjektet til studentsamskipnaden, men det dreier seg om den merkelige dissensen som vi har. Dvs., det er laget et ekstra forslag som jeg ikke har sluttet meg til og som jeg ikke anbefaler Fs gruppe å slutte seg til. Det er altså et forslag om at takterrassen på den studentboligen hvor studentene kommer til å gjøre det ganske fullt hvis de bruker den alle sammen samtidig og tar seg en pils, for det er det studenter gjør på ettersommeren på kvelden, så vil de altså nå få krangel med at det kan være fullt på denne terrassen, for at der har et flertall her bedt om at det står 20 % planter. Jeg er ikke motstander av grønne tak, men akkurat her holder jeg med studentene og synes at de må få plass til å sitte på terrassen, og så får vi droppe plantene.

Terje Bjøro (V): Studentboliger, det er viktig. Oslo kommune har et ansvar for å tilrettelegge for studentene som bor i vår by, men vi har også store fordeler av å ha en levende studentby. Studentene bidrar til byliv og skaper spennende møteplasser. Kort sagt gir de mye tilbake til byen for det de får. Vi skal være glade for at kreative og nysgjerrige unge mennesker ønsker å komme til Oslo. Sandakerveien 99 er i dag et lite tiltrekkende kontorlokale på Sagene. Derfor er det så gledelig at studentsamskipnaden i Oslo og Akershus ønsker å utnytte denne tomten i nærheten av BI til 111, og jeg sier 111 studentboliger for det stadig økende antall studenter som ønsker seg til Oslo. SIO sine planer for tomten innebærer å utvikle grøntområde på taket og på bakkeplan når de vil utvikle kontorlokalet til boliger for studenter. Prosjektet ser svært lovende ut med nærhet til studiesteder, offentlig kommunikasjon og friområde. All den tid bystyret ikke har anledning til å regulere tomter til studentboliger, er det vanskelig å planlegge studentboliger inn i boligmassen. Gjennom denne reguleringen har man allikevel lykkes i å gi studentene et godt tilbud, samtidig som man sikrer at boligene ikke i fremtiden kan selges på det ordinære boligmarkedet uten at de gjøres gjennomgående og større. Jeg er svært glad for at denne reguleringen får flertall i bystyret i dag, slik at vi kan ta imot flere studenter til Oslo og tilby dem et flott sted å bo mens de studerer.

Ordføreren: Votering.                                                                                          Byutviklingskomiteens innstilling, unntatt reguleringsbestemmelsenes pgf. 11, nest siste avsnitt. Den var enstemmig og er enstemmig i bystyret.

As tilleggsforslag til reguleringsbestemmelsenes pgf. 5. De som stemmer for det, det var A, viser det ved stemmetegn. Det er fortsatt bare A og det er falt.

Byutviklingskomiteens innstilling, reguleringsbestemmelsenes pgf. 11, nest siste avsnitt. De som stemmer for flertallsinnstillingen forholder seg i ro. De som stemmer imot, det var F, er vi nå på plantene? Da er plantene vedtatt mot 4 stemmer.

…..stemme fra salen…..

Hva behager?

…..stemme fra salen…..

R stemmer for As tilleggsforslag. Da blir det A og R på det, men det er allikevel ikke vedtatt.

Møtet er hevet.

Én kommentar Legg til din

 1. Tania Sereno sier:

  Interessant.

  Fra: FelixARKitekter [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Sendt: 9. april 2014 13:47
  Til: Tania Sereno
  Emne: [Nytt innlegg] Hørt på Rådhuset

  Felix Arkitekter AS posted: «Referat fra bystyremøtet 02.04.2014, siste sak. Sak nr. 83. Sandakerveien 99, detaljregulering – Boliger, kjøreveg og fortau – Bydel Sagene Ordføreren: Da har vi Sandakerveien, det tar bare 1 minutt. Ja, det er kunder i den andre enden. Da har vi e»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s