Renovering / gjenbruk / rehabilitering

Det finnes flere gode eksempler på renovering av bygninger fra 60-70 -tallet, bygg som kanskje ikke lenger er like»freshe» og attraktive i bruk. Bygningene er jo egentlig ikke gamle som sådann, men en renovering gir energimessige innsparelser på sikt, i tillegg til at byggenes estetiske kvaliteter heves betraktelig. Ved å gjenbruke gamle bygninger og rehabilitere det som allerede er bygget heller enn å bygge nytt, kan man redusere utslipp fra materialbruk med 60-70 % (arkitektur.nå). Wismans&DeJong Arkitektene Wismans & De Jong står bak renoveringen av 28 boliger i Enschede, Nederland. De karakteristiske vindusbåndene fra 60-tallet er erstattet med individuelle vinduer, men den horisontale arkitekturen er fortsatt dominerende i uttrykket. Se flere bilder av prosjektet her. EST_Quebec Her er det et tradisjonelt forstadshus i Quebec som har fått en skikkelig «make-over» av arkitektene EST Architecture. Se flere bilder her. For dette prosjektet av Alison Brooks Architects fantes det ikke «Før»-bilder, men det er lett å se for seg hvordan disse lagerhallene i utkanten av London så ut før denne relativt enkle renoveringen ble gjennomført. Ofte er det ikke så mye som skal til. Wildspace-Alison-Brooks-Architects-2 Wildspace-Alison-Brooks-Architects-6

Vår kollega i Chile, Sacha Sinkovich har vært prosjektleder for ombyggingen av en leketøysfabrikk til moderne universitets campus, UTFSM. Den store strukturelle dimensjonen til fabrikkbygningen er bevart, og rom og enheter dannes av en rekke skillevegger som lett konverterer små rom til store, og store til små. Ikke bare sparte man kostnader ved gjenbruk, fort gikk det også: fra planlegging til ferdigstillelse tok det 12 måneder. UTFSM_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s