Kunst eller arkitektur?

Eller begge deler? Den verdenskjente arkitekten Renzo Piano har tegnet det parisiske hovedkvarteret til Pathé Foundation – et selskap dedikert til å bevare historien om det franske filmselskapet Pathé og fremme filmkunst. Formen på bygget er bestemt av den begrensede plassen som var til rådighet, nødvendig avstand til nabobebyggelsen og høydebegrensninger. Når man bygger i historiske omgivelser som i dette Haussmann-kvartalet, er en mulighet å gjøre det som Piano: å ta den helt ut og kreve plass i byen. Samtidig vil man som forbipasserende her neppe legge merke til hva som er i bakgården. Det er forøvrig blitt bedre lysforhold for naboene og plass til en liten hage som følge av redusert fotavtrykk (noen mindre verneverdige bygg er revet for å gi plass til «armadilloen», som bygget kan gi assosiasjoner til).

Pathe-Foundation-Renzo-Piano-1 Pathe-Foundation-Renzo-Piano-12

 

Pathe-Foundation-Renzo-Piano-13

Bilder fra colossal.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s