Oslo Åpne Hus, del 2

650 ansatte har flyttet inn i de nye lokalene til Egmont. Arkitekten bak er MAD Arkitekter. Egmonthuset er del av en større tomteutvikling i Nydalen med en blanding av kontorer og boliger, som delvis er ferdigstilt og delvis er byggeplass. To boliglameller nærmest mediehuset står også ferdig, med liknende geometrisk uttrykk i fasadene. Boligenes fasader er naturlig nok ikke like ekspressive som kontorbygget, og materialet varieres ved bruk av tre.

Egmonthuset har en atriumskjerne med glasstak der trapp, kaffestasjoner og andre fellesarealer er plassert og hvor fasadenes identitetsskapende geometri er gjentatt. Bygget er avtrappet i 3 etasjer mot småhusbebyggelsen i vest, med takterrasser, grønne tak og uterom på bakken henvendt denne veien. Mot øst og den mer urbane situasjonen ved Akerselva har kontorbygget et lite torg ved hovedinngangen og 6 etasjer. Interiøret er nokså industrielt med synlige rørsystemer og de åpne kontorlandskapene gir assosiasjoner til fabrikkhaller. Romfølelsen som takhøyden gir, utsynet mot elva og dagslyset, samt de mange stillerommene, gjør allikevel at de ansatte sier de trives godt i lokalene.

Bonus fra besøket: plukk med deg så mange interiørblader du vil 🙂

spikerverket-mad-arkitekter_exterior_03_jiri_havran spikerverket-mad-arkitekter_exterior_08_jiri_havran spikerverket-mad-arkitekter_interior_01_jiri_havran
Bilder: © Jiri Havran via archdaily.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s