Sosial boligbygging

Hamburg er en by i vekst, og det finnes mange gode eksempler på boligarkitektur. Her er et eksempel som er interessant fordi 60 % av leilighetene er kommunale boliger.  Kvaliteten på bygget er allikevel høy.

NHT_web_121114-2

Mange er negative til svalganger. Arkitekten for dette prosjektet i Neue Hamburger Terrassen beskriver svalgangene som opphøyde fortau der beboerne møtes. Som arkitektonisk grep bryter det opp fasaden og skaper romlighet. Atkomstfunksjonen som svalgang heller enn korridor gir dessuten gjennomlyste leiligheter. Som del av boligbebyggelsen er det også en barnehage, der fellesrom som kjøkken og møterom kan leies av beboerne. Mot gaten er fasaden grå, oppbrutt av fliser med grønne sjatteringer på svalgangene. Mot gårdsrommet er fasadene lyse og hvite, og den individuelle plasseringen av de romslige balkongene gir variasjon.

Hamburger Terassen, IBA

Arkitekt: Hauschild + Siegel architecture

Foto © Archimage Hamburg / Meike Hansen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s