Er TEK10 til hinder for norsk arkitektur?

Det begynner å dukke opp eksempler på «tiny house movement» også i Norge, som Aftenposten skriver om i dagens avis. Matias Askvik og Sara Olausen har bygd sitt hus på 11 m2 av gjenbruksmaterialer, plassert oppå en henger. Ved å ikke folkeregisterere seg på adressen der hengeren er plassert, unngås byggeregler. Folk som ønsker å bo på lite boareal må altså trikse det til for å unngå tekniske krav. Mindre boenheter som har alle boligfunksjoner på inngangsplanet, og som oppnår dette på lite areal, tillegges krav som fører til større grunnflate. Det er et paradoks at TEK10 hindrer bygging av arealeffektive boliger som setter lite fotavtrykk.

Bildene under viser hus som ikke lar seg bygge i Norge pga byggeregler. Er TEK10 en hemsko for kreativ arkitektur?
tiny-houses
Bilder fra weburbanist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s