Future Built 2015

På årets konferanse var det inspirerende innlegg av blant andre Philipp Rode fra LSE Cities som har studert 90 byer i hele verden. Resultatet av studiene viser at det er en sammenheng mellom byform og innovasjon og smart grønn vekst. Den kompakte, flerfunksjonelle byen med grønne mobilitetsløsninger og smarte energi- og infrastrukturløsninger er også de mest økonomisk framgangsrike. Økonomisk vekst har alltid vært en del av bærekraft-begrepet og har gjort at miljøidealister og økonomer på hver sin kant har hatt et samlende begrep. Men det er først nå at man ser bevisene for det grønne som forutsetning for økonomisk vekst.  Det er ikke lenger en motsetning mellom økonomisk gevinst og miljøvennlige tiltak. Det lønner seg!

Sjekk ut rapporten New Climate Economy og LSE Cities rapport Going Green: How cities are leading the next economy.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s