Wien

Om litt over 1 uke reiser kontoret på studietur til Wien. I tillegg til de mange historiske byggene og gatene, er det spennende ny arkitektur og nye bydeler som vokser frem. I Wien skal vi blant annet se et boligprosjekt som heter Wohnprojekt Wien av einszueins architektur, som har et særlig fokus på urbane fellesskapsløsninger. Det er felles frukt- og grønnsakshage, og i kjelleren er det matlagerrom med felles innkjøpsordning direkte fra produsenter. Det er ingen private parkeringsplasser, kun bil-deling og felles sykler. Det er utleierom for arrangementer og gjesterom.
Wohnprojekt_wien_alle_rechte_01
Vi skal se studentboliger i Molkereisstrasse som har et eksklusivt preg med kobberdekte skyveskodder. Bygget er et passivhus med plass til 278 studenter, tegnet av Baumschlager Eberle.
MOL_0201

Vi tar oss tid til en dagstur til Graz for å se blant annet Messequartier Graz tegnet av Markus Pernthaler, som er et større område som er transformert til boliger, studentboliger, eldreboliger, barnehage og forretningslokaler. Energibehovet dekkes av fjernvarme, i tillegg til vann-til-vann varmepumper og solfangere. Også her har de bildelingsordning med el- og hybridbiler.
messequartier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal også innom det nydelig detaljerte eldrehjemmet tegnet av Dietger Wissounig Architekten. Eldrehjemmet er bygget i tre – prefabrikerte massivtreelementer og limtrebjelker, mens fasaden er kledd i ubehandlet østerrisk lerk.
eldrehjem peterrosegger

Dette var et lite utvalg av prosjektene vi skal se, det blir lange dager og trette ben. Men forhåpentligvis kommer vi hjem med massevis av inspirasjon til nye prosjekter 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s