Årskavalkade 2015, del 2

Vi har hatt flere plansaker i 2015, her er noen av dem:

Ammerudveien 108, Oslo
Planforslag for Ammerudveien 108 er inne til politisk behandling. Tidligere var det lokalbutikk på tomta, der påbygg med boliger var regulert. Men næringsbygget er brannskadd, og gjeldende reguleringsplan er derfor ikke lenger aktuell. Det foreslås en 5 etasjers lamellblokk med leiligheter, plassert parallellt med eksisterende naboblokk i sør. Planforslaget sikrer parkering og adkomst for nabo. På perspektivet under vises fasade mot nordvest med kjøreadkomst til underjordisk garasjekjeller og gangadkomst til boligene. På motsatt side er det utearealer og balkonger mot sør.

Ammerud

Bjertnes, Nittedal
Høsten 2015 ble det vedtatt reguleringsplan for boliger på en sentralt beliggende tomt i Nittedal. Planen legger til rette for en trinnvis utbygging av ca 190 leiligheter i blokk med varierende høyder fra 3-6 etasjer. Mot Rv4 plasseres den tyngste bebyggelsen som på denne måten skjermer utearealene for støy, mens bebyggelsen trappes ned mot friarealer i vest. Det ble foreslått 2 alternativer; ett med en kombinasjon av blokker og rekkehus og ett med kun blokkbebyggelse. Alternativet med blokker ble vedtatt.

Bjertnes

Semsveien 51-55, Asker
Planforslaget for Semsveien 51-55 har i siste kvartal 2015 ligget ute til offentlig ettersyn. Det foreslås blokkbebyggelse i 3-5 etasjer og garasjekjeller, i tillegg til turvei langs Askerelva og åpning av bekk. Tomta er i dag preget av et noe slitent næringsbygg og store parkeringsarealer. Gjennomføring av planen vil gi et blågrønt områdeløft.

Semsveien 51 55

Alle illustrasjoner: Felix Arkitekter AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s