Alternativ støyskjerm

For å oppnå tilfredsstillende støynivå på uteoppholdsarealer i henhold til overordnede krav, er ofte støyskjerm et nødvendig onde. Det beste er om skjermingen kan bli del av utearealene, som sittebenker og sonedeling. En slik alternativ støyskjerming er foreslått for prosjektet Lillo Studenthus i Sandakerveien 99 som er under oppføring.

Heller enn en barriere mellom den offentlige gata og det private uterommet, foreslås det to mindre, skråstilte skjermer med knekkede former i varierende høyde. Skjermene er utformet som bymøbler med integrerte parkbenker. De markerer inngangen til plassen, og har tilstrekkelig høyde til å redusere støy uten at de visuelt lukker utearealet mot omgivelsene. På denne måten blir den sydvendte plassen åpnet mot gatekrysset og omdannet fra et innestengt gårdsrom, til en halvåpen forhage som er tilgjengelig, men samtidig intim.

Forhagen blir studenthusets ansikt utad og en megler mellom byveven og studenthusets indre liv. Forhagen vil fungere som et hvilepunkt i en urban sekvens for fotgjengere i denne ellers monotone delen av Sandakerveien, hvor det er få aktiviteter på gateplan. Uteanlegget vil også fungere som en avslutning av grøntdraget som strekker seg fra Bjølsen-dumpa langs Akerselva og inn til Sandakerveien.

Lillo_støyskjerm (1280x993)

Perspektiv på kveldstid, sett fra krysset Sandakerveien/Birch- Reichenwalds gate.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s