YOUNGSKVARTALET

Vi er for tiden i full gang med å tegne gjennomføringsfasen på Youngskvartalet, som vi overtok etter ØKAW Arkitekter, som tegnet prosjektet frem til rammetillatelse. Prosjektet omfatter rehabilitering av tre verneverdige bygårder, samt nybygg med kontorarealer for Industri Energi. Les mer om prosjektet på vår hjemmeside.

youngskvartalet_hoved_2016-09-19-1038x576

De tre murgårdene ble oppført i perioden 1861 – 1874 og representerer i dag Oslos tidligste murgårdsbebyggelse.  I denne forbindelse har vi kommet over et par gamle bilder fra Youngstorget, som i øvrig har sitt navn fra Jørgen Young som eide området der torget ble anlagt i 1846.

torg4

Fra Basarhallene mellom Youngstorget og Storgata 1920. På denne tiden var det over hundre utsalg her, mest mat og klær.Strøket var i elendig forfatning da det ble revet i 1932 for å gi plass til Folketeaterbygningen. Fontenen til venstre i bildet ble fjernet og dumpet i sjøen i 1942. En kopi ble satt opp i 1996.

torg3

Axel Jensen Kjøttforretning i Torgata 13. Utsalget åpnet i 1910 og ble nedlagt i 1964.

bilde-torg1

Torghandel på Youngstorget. Arbeidet på Folketeaterbygningen tomta begynte i desember 1932. Det staselige bygget ble omtalt som «skyskraperen» og sto ferdig i oktober 1934.

torg2

Youngstorget på 1950-tallet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s