VILA MATILDE HOUSE

Etter to uker, 3000 nominerte og 55 000 stemmer, ble vinneren av  «2016 Building of the year award»  Vila Matilde House i São Paulo, Brazil. Dette prosjektet  er spesielt av flere grunner, men kanskje mest på grunn av det lave budsjettet.

I 2011 kontaktet en ung mann arkitekt kontoret Terra e Tuma Arquitetos Associados angående muligheten for å designe et nytt hjem til hans mor, en dame med få eiendeler. Moren bodde nå i et hus som var på grensen til å kollapse. Ms. Dalva hadde bodd flere tiår i nabolaget Vila Matilde, med kort avstand til familie og venner. Det eneste andre alternativet ville være å selge grunnen og flytte vekk til en mindre leilighet uten heis. Noe som ville fungert dårlig for en dame på hennes alder.

I 2014 begynte huset å kollapse og Ms. Dalva ble tvunget til å flytte inn hos en slektning hvor hun betalte leie. Det var derfor et ekstra tidspress på prosjektet ettersom dette tilslutt ville ta det meste av sparepengene.

Det som skulle vise å være det mest tidskrevende var å rive det eksisterende huset uten å ødelegge nabohusene. Selve oppføringen av den nye bygningen tok 6 måneder. Med erfaring fra et tidligere prosjekt ble huset bygget opp med eksponerte strukturelle mursteiner for å kunne oppføre en rimelig bygning med stor kontroll og smidighet. Huset er bygget på en tomt som måler 4,8m x 25m og er  tilsammen 95m2. På første etasje finner man alle hovedfunksjonene. Soverom, bad, kjøkken, stue og vaskerom. Kjøkkenet kan utvides ut i den åpne bakgården som gir lys og ventilasjon. I andre etasje ligger et gjesterom og videre ut på takterrassen ligger en grønnsakshage som fremover kan ta seg av en stor del av familiens behov.

Kilde: www.archdaily.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s