FERIEPLANER?

den

 

The Intercontinental Sanya Resort

 

Arkitekter:  WOHA

Sted:  Hainan, Kina

År: 2011

Foto: Patrick Bingham-Hall

 

Dette flotte feriestedet finner du på Sanya, Hainan, en tropisk øy som tilhører Kina. Her kan man både gå på oppdagelse i hotellets arkitektur og utforske det omkringliggende tropiske landskap og skoger.

Hotellet har 350 rom og forskjellige fasiliteter. En tredjedel av rommene er plassert i det 10 etasjer høye bygget i enden, som rammer inn ankomstplassen. Alle rommene har utsikt mot havet og tilgang fra åpne svaleganger. De resterende rommene er separate villaer som ligger samlet i et slags lappeteppe av grønne tak og små gårdsplasser. Villaene er på bakkenivå og har hver sin private hage, flettet inn rundt et stort vannlandskap.

Hotellets design bruker overordnet plan, arkitektur, landskaparkitektur, og interiørdesign til å ramme inn og framheve omgivelsene på forskjellige og interessante måter. Målet var at hvert rom får sin egen unike utsikt.

Feriestedet er bygget etter bæredyktige prinsipper. Passiv energibesparende design (som store overheng, naturlig lys, kryss-ventilasjon, skyggelagt gårdsrom, og plantet tak), vannbevaring og gjenvinning er noen av strategiene som brukes.

 

 

 

kilde: www.archdaily.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s