LA FÁBRICA

den

ricardo_bofill_taller_de_arquitectura_barcelona_spain_the_gardens_26-felixarkinspo

Arkitekt: Ricardo Bofill

Prosjekt: LA FÁBRICA

Program: Taller de Arquitectura (Kontor og bolig)

Sted: Barcelona, Spania

Ricardo Bofill ble født i Barcelona og studerte ved School of Architecture i Genève, Sveits. Året 1963 grunnla han en gruppe dannet av arkitekter, ingeniører, sosiologer og filosofer, som skapte grunnlaget for det som i dag er Taller de Arquitectura. Med hovedkontor i Barcelona, oppnår de et kollektivt og forseggjort system for prosjektering og etablering av et teknisk samarbeid i alle land hvor de påtar seg prosjekter.


I 1973  oppdaget Ricardo Bofill en sementfabrikk, en del av et industrikompleks fra århundreskiftet, som består av over 30 siloer, underjordiske gallerier og store maskinrom. Han bestemte seg for å renovere det og gjøre det til sitt hjem og hovedkontor. Arbeidet varte i to år. Fabrikken var forlatt og delvis i ruiner, som et kompendium av surrealistiske elementer-trapper som klatret opp til ingensteds, mektige armerte betongkonstruksjoner som vedvarende ingenting, biter av jern hengende i luften.

Transformasjonsprosessen startet med riving av deler av den gamle strukturen. Åtte siloer ble stående, og omgjort til kontorer, modellering laboratorium, arkiver, bibliotek, projeksjonrom og en stor hall som blir kaller «Katedralen», brukt til utstillinger, foredrag, konserter og en rekke kulturaktiviteter knyttet til arkitektens yrkesliv. Komplekset ligger midt i hager av eukalyptus, palmer, oliventrær og sypresser. 

På nettsiden: www.ricardobofill.com kan du se flere av de inspirerende prosjektene til arkitektgruppen. Proskjektene er både modige og surrealistiske, som foreksempel prosjektet «La Muralla Roja» som bildet under viser.

muralla_roja_calpe_spain_ricardo_bofill_taller_arquitectura_008-1078x1440

Kilder:

twistedsifter.com

www.ricardobofill.com

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s