Urbane bønder

Takhager begynner å bli ganske vanlig, det er nesten uhørt å ikke utnytte takene i en stadig tettere by. Nå har noen tatt det neste skrittet, hvert fall i byer som New York, København og Rotterdam, hvor store tak dyrkes som jordbruksarealer. Grønnsaksåkrer, høner og bier gir avlinger som de urbane bøndene og lokale restauranter nyter godt av. Og det er i tillegg en sosial arena, der folk møtes for å dyrke, spise og gifte seg. I København har taket på en gammel industribygning blitt bygget om for urbant landbruk, med en konstruksjon som består av nye kanter og underlag, flere lag filt, 40 mm plastikkmembran som samler opp vann, 35 cm jordlag med lettvektssubtrat, og på toppen et vanningsanlegg for tørkeperioder som med tiden skal utnytte regnvannet.

Om vi utnytter takene i byen, kanskje er det plass nok til at alle kan få sin egen parsellhage?


Brooklyn Grange, NYC

Dakakker, Rotterdam

ØsterGRO, København

ps: Nabolagshager holder kurs i Oslo nå snart om Rooftop Agriculture

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s