EARTH DAYS AND HOURS!

den

Det nærmer seg snart Earth Hour, som er 25 mars.På denne dagen mellom 20:30 og 21:30 slukker milionvis av folk lyset i hjemmene sine. Denne markeringen har vokst år for år, nå til at en milliard mennesker i over 160 land deltar hvert år. Norge tar også dette på alvor. Ikonbygg som blant annet Slottet, Den norske opera, Nidarosdomen, Holmenkollen og Stortinget markerer Earth Hour hvert år.

Heretter kommer Earth day 22. april, denne dagen er en årlig markeringsdag med arrangement over hele verden, til støtte for miljøvern. Dagen er koordinert globalt av Earth Day Network, og blir feiret i mer enn 192 land hvert år.

For å sikre framtiden vår er det viktig og ta i et tak der det er mulig, med og gjennbruke materialer, renovere, bevare og ikke bare rive ned og bygge nytt. Dette er selvfølgelig lettere sagt enn gjort og ikke alltid lønnsom på kortsikt. Men svært verdifullt på langsikt, ikke bare for det lokale miljøet, men globalt.

Et lite skritt..

Sagene Lunsjbar ble oppført ca. 1850, og skal angivelig være Oslos nest eldste kafé.

Sagene Lunsjbar sto på Byantikvarens gule liste over verneverdige bygninger, og var i svært dårlig stand. En rehabilitering uten forutgående demontering ville være vanskelig å gjennomføre. Vinteren 2005/2006 ble bygningen demontert, og bygningsdeler som kunne gjenbrukes ble merket og lagret. Råbygget ble satt opp med gjenbruk av dører, tømmer i vegger, samt bærende søyler og dragere fra Kaysalen. Fargevalg er gjort på bakgrunn av bygningens fargehistorikk, og det er benyttet tidsriktig panel og detaljering. Kjøkken, toaletter og andre nye rom og installasjoner har fått et mer moderne preg.

19.02.2007 ble Sagene Lunsjbar gjenåpnet av ordfører Per Ditlev-Simonsen, og kunne heretter fortsette å huse minner for Oslo-folk i mange år fremover.

 

Renovatin_earthhour_Eartday_Architecture_Felixarkitekter

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s