FASADER

Med dagens teknologi innenfor fasadeelementer er begrensningene veldig få. Platene er ikke bare en «sminke» men har også forskjellige funksjoner. Noen typer brukes et som klimaregulerende-element i fasaden. Noen ganger også dynamisk, altså elementer som for eksempel endrer posisjon iforhold til sollys. De kan brukes som støyskjerm og balkongskillevegger eller for å gi fasaden en bestemt materialitet..

Et eksempel på dette produktet er Cellon kompakt høytrykkslaminat-plater basert på 70% papirlag og 30% fenolharpiks, kuttet med laser. denne metoden tillater muligheten til å ha egen design på platene. Itillegg har produsentene ofte en haug av ferdige mønster og farger man kan velge mellom.

Bygninger idag kan derfor lettere få større variasjoner og  i høyere grad få et unikt uttrykk, takket være den fleksible montering. Ulike typer av ornamenter som skrifter, firmalogoer eller annet mønster realiseres enkelt ettersom hvert element blir produsert nøyaktig etter dine tegninger.

Under ser du et par spennende eksempler på ulike typer av fasadeplater.

 

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s