SKULLE’RU TIL SKULLERUD?

I så fall var dette vårt bud på hvordan det nye sentrum kunne se ut. Planen viser det overordnede grepet og bildet viser en framtidsvisjon av Olaf helsets vei. Grepet går ut på å overbygge en del av t-banen og oppføre en ny gangbro, for å skape nye forbindelser som knytter sentrum mer sammen. De nye forbindelsene danner en triangel sammensatt av tre torg, som vil danne et mer urbant og sammenhengende byliv.

Bygningene markert med lilla er oppført og  Ferdigstilt i 2013, på Johan Scharffenbergs vei 75, Skullerud – Oslo. Skullerud torg III består av 4-5 etasjer pluss underetasje, fordelt på tre bygningsvolum. Bebyggelsen er organisert i lameller med størst byggehøyde i områdets sydøstre hjørne med avtrapping mot vest og nord. I tillegg til boligene inneholder prosjektet en dagligvareforretning som ligger delvis under terreng.

Ikke for å skryte men prosjektet var forresten en av de nominerte til  Oslo bys arkitekturpris for 2014.

Skullerud Torg.jpgskullerud street view

2 kommentarer Legg til din

  1. Geir sier:

    Skullerud Torg III ble nominert i 2014 men vant vel ikke kommunens arkitekturpris?

    1. cbrfelix sier:

      Det har du rett i Geir! Nå er det rettet på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s