NORDENS PERLER

den

Nå nærmer det seg sommerferie for de fleste, og det er noe som for veldig mange nordmenn betyr dette at man skal ta fly til varmere strøk.  Det er jo noe som står i strid med det store fokus på miljø man snakker om i alle sammenhenger, bare ikke i sommerferien!

Mange tror kanskje at det ikke er mulig å planlegge en minnerik å spennende ferie til nye spennende steder uten å ta fly, eller uten å bli en av de fra «vi elsker camping». Med inspirasjon fra det norske programmet «Nordens perler» (som gikk på tv3 med Jannecke Weeden og mesterkokk Stian Floer) har vi laget en liste over flotte destinasjoner, hvor man ikke trenger å ta fly.

 

 

Juvet landskaps hotell

På Burtigarden i Valldal ligger Juvet, Europas første landskapshotell. Her er arkitekturen utformet med fokus på omgivelsene. Rommene er innredet i et mørkt gulvteppe og sorte vegger slik at de store glassveggene ut mot skogen og juvet er det som dekorerer rommet. Her er ingen Tv eller radio, men man kan høre brusende vann renne.

Turistcafeen som ligger på andre siden av elven, og mange av rommene ble også brukt som kulisser i fremtidsfilmen «Ex Machina». Her samlet de alle klippene slik at de forskjellige bygningene framstår som en enorm luksusbolig.

6AD5E57328A44849838D6D0BA67B0354.jpgjuvet-hotel-ex-machina-autumn-moss-1024x591

www.juvet.com

 

Fabriken Furillen

På den lille øya Gotland, midt i Østersjøen, ligger Fabriken Furillen — et rustikt paradis plassert kloss inntil ruinene av et gammelt sandtak. Stedet er kuratert av fotografen Johan Hellström, og byr på moderne skandinavisk design og gode muligheter for å kontemplere livet alene på en strand.

furillen-gotland-hotel2furillen-norra-gotland1

www.furillen.com

 

Manshausen

På den lille øya Manshausen i Steigen har eventyreren Børge Ousland plassert en rekke arkitektoniske mesterverk, som virker veldig inspirert av Juvet, dog på en lysere og mindre dyster måte enn på det trollske vestlandet. Her er det Nordnorske sjøliv i fokus.

Manshausen byr på fantastiske muligheter for dykking, fiske, padling, klatring og fjellturer, og kan også friste med hvite sandstrender i sommermånedene, og mat tilberedt av Børge. Måltider må bestilles på forhånd ettersom det ikke er den letteste plassen å få varer levert på kort varsel. Menyen er typisk sesongbetont og vil i hovedsak bestå av lokale råvarer som sjømat, rein, lam, elg og fugl. Våre spesialiteter er bacalao, lutefisk, fersk torsk og villsau fra Steigen.

1-Steve-King-_-Sea-Cabins-Jan-2016_DSC7910-copy10-Steve-King-_-Sea-Cabins-Jan-2016_DSC7733-copy20-Steve-King-_-Sea-Cabins-Jan-2016Interior-Glass-Box-2_MG_6828-copy

www.manshausen.no

 

Tretopphytter

Åtte meter over skogbunnen, innimellom trekronene, kan du nå overnatte trygt og komfortabelt i Norges første godkjente tretopphytter. Det er bygget seks tretopphytter som har navnene Furuhytta, Lerkhytta, Granhytta, Bjørkhytta, Himmelhytta og Klatrehytta. Hyttene ligger i almenningsskogene i Ringsaker, mellom Hamar og Lillehammer, og på Helgøya. Det er ca 2 timer å kjøre fra Oslo. Tretopphyttene har flott utsikt over norsk skogsvillmark. Du vil oppleve nærkontakt med natur, fugler og skogens dyr. Furu, Lerk og Granhytta har fått navn etter trærne som omgir dem. Himmelhytta og Bjørkhytta har også utsikt mot himmelen og stjernene gjennom de store vinduene i taket på sovehemsen.

tretopphytter_P1050898_4a1a06b2d933879e172af15538db4e46P1050822-1_4a1a06b2d933879e172af15538db4e46P1050470_4a1a06b2d933879e172af15538db4e46

www.tretopphytter.no

 

Treehotel

Høyt oppe blant trestammene nord i Sverige finner du Treehotel. En unik opplevelse der moderne arkitektur møter kreativ design og urørt natur. Treehotel ligger ved elven Lule. Alle rommene er tegnet av forskjellige arkitekter, og har derfor helt forskjellige uttrykk og er helt unike opplevelser. Men selfølgelig, her må man altså stå opp og gå til resepsjonsområdet for å få et morgenbad. men det er vel ikke en deal breaker med disse omgivelsene.

548_dragon_9aslideshow5aslideshow4a

www.treehotel.se

 

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s