MICRO-APARTMENT TOWER

den
  • Arkitekt: nArchitects
  • Grunnlagt i 1999 av: Eric Bunge and Mimi Hoang
  • Sted: Manhattan, New York
  • Prosjekt: Bolig

 

Denne boligblokken tegnet av nArchitects har både en et fint utseende og en fin tanke bak. her har de nemlig utviklet en microboligblokk som er tenkt som en ny og systematisk måte å håndtere prisstigning byer med stor vekst. Dette er en stor problematikk i mange byer idag. Innbyggertallet stiger, og der er ikke nok boliger til alle, så prisene følger med opp.

Boligblokken først kjent som My Micro NY, senere omdøpt «Caramel place», er en bra løsning som også ser bra ut. Bygningen har et samlet areal på 3250m² og inneholder 55 boliger som varierer i størrelse fra 23m² – 34m². Firmaet samarbeidet med Resource Furniture for å skape en innebygd løsning på sovesofa kombinert med oppbevaring, slik at stuen lett kan konverteres til soverom på kveldstid.

Bygningen er sammensatt av prefabrikkerte moduler av stål og betong som tilslutt er dekt med forskjellige nyanser av grå tegl. Arbeidet med modulene startet i 2014, og konstruksjonen etterfølgte i mars 2015 og ferdigstilt samme måned 2016.

Leilighetene mottok mer en 60 000 søknader fra potensielle leietagere umiddelbart etter utlysning. Leilighetene var satt til å ha en månedlig husleie på rundt $950, som idag tilsvarer ca 7900kr. En pris som nærmest er utenkelig med tanke på den gjennomsnittlige husleien på en ettromsleilighet  i Manhattan, som ligger på rundt $3400, altså ca 28 400kr. Tenk på det #Oslo !

 

 

My-Micro-NY-apartment-building_nArchitects_3my-micro-ny-new-york-micro-apartments-narchitects-6my-micro-ny-new-york-micro-apartments-narchitects5my-micro-ny-new-york-micro-apartments-narchitects-4My-Micro-NY-apartment-building_nArchitects_2My-Micro-NY-apartment-building_nArchitects_

Kilder:

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s