AKUSTISK KUNST

den
  • Kunstner: Ingvar Cronhammar
  • komponist: Martin Hall
  • Sted: København, Danmark

 

33 år etter at Sisternene ble tømt, kom vannet tilbake i det 4.320 kvadratmeter store vannreservoar dypt under Søndermarken i forbindelse med kunstneren Ingvar Cronhammars utstilling «H».

Som besøkende var man omgitt av vann, både i form av et stort vannspeil, som dekket gulvet, og 28 søyler av lysende, fallende vann. Via gangbroer beveget man seg  inn i et ukjent mørke, hvor vannet speilet, reflekterte og var på lik linje med den musikalske del av prosjektet (som komponisten Martin Hall står bak) med på å danne et fortryllende helhetsinntrykk av denne glemte underjordiske verden. Utstillingen var åpen frem til november 2015, men man kan fortsatt se filmsnutter fra den fantastiske installasjonen på flere nettsider.

Sisternene har også blitt brukt til flere arrangementer før og etter, og det er kanskje noe som kan inspirere andre byer til å ta i bruk lignende bebyggelser, som ikke lenger tjener et formål, til alternativ bruk.

Sisterner, en lenge glemt underjordisk reservoar som en gang inneholdt tilførsel av drikkevann for den danske hovedstaden og Håkan inneholde så mye som 16 millioner liter rent vann.

 

HISTORIE

Gravingen startet i 1856. Etter bare tre år var gravingen fullført, den flotte strukturen hjalp fort til å lindre mange av vannforsyning problemene på den tiden; men etter 1933, ble byens sisterner ikke lenger brukt som et reservoar for drikkevann, og de ble til slutt drenert i 1981. I 1996, i forbindelse med København status som europeisk kulturby – og gjennom et felles initiativ mellom Frederiksberg kommune og gallerieieren Max Seidenfaden (som drev tankene som et museum for moderne glasskunst fra 2001 til 2013) – ble det underjordiske vannreservoaret tatt i bruk som en utstillingsplass.

 

sjekk ut filmen under!

 

Her er et par bilder fra «H» og andre arrangementer holdt i sisternene og det flotte inngangspartiet i Søndermarken:

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s