SMARTMØBEL

Vi har tidligere snakket om hvordan man kan lage smarte løsninger i små leiligheter, med inspirasjon fra New York og Tokyo. Her i Oslo er det jo veldig mange som bor på svært få kvadratmeter, men smarte innebygde løsninger med flere funksjoner kan fort komme til å koste litt for mye. Nå er det kommet en løsning på akkurat det!

 

MIT Media Lab har i samarbeid med designer Yves Béhar utviklet en møbel som er automatisert for små leiligheter. Møbelet kan transformere et rom fra soverom til stue ved kun å trykke på en knapp, som demonstrert i videoen under.

Ori systemet styrer en kompakt modul som består av en seng og klesskap på ene siden, og kontor/ tv-møbel på andre siden. Hele møbelet kan bevege seg fremover og bakover for å frigjøre plass på begge sider, også kun ved å trykke på en knapp.  Det åpner også automatisk opp skuffen hvor sengen ligger gjemt under tv-benken, ved behov.

De automatiske funksjonene i møbelet som gjør det mulig for det store møbelet å gli fint frem og tilbake, inn i de forskjellige posisjonene, og koble seg på andre elektroniske apperat, ble først utviklet av forskere fra MIT’s CityHome  prosjekt. Béhar og hans studio Fuseproject i San Francisco kom senere på prosjektet for å designe et kompakt møbel som fikk mest mulig ut av få kvadratmeter, og slik ble fremtidens møbel født.  Beste av alt er at man allerede kan bestille den i det materialet og i den fargen man ønsker!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s