PARASITT-TILBYGG

den

Arkitektur kan brukes på mange måter, ofte kan man bruke det som et verktøy til å påvirke samfunnsmessige problem, i stor skala kan man for eksempel påvirke byens dynamikk med god byplanlegging, men ved mindre synlige problem som ikke resulterer i stor profitt, er det litt vanskeligere. En mulighet for å komme utenom dette problemet er å bruke «crowdfunding»  eller folkefinansiering, noe James Furzer gjorde etter å ha arbeidet med prosjektet «Hjem til de hjemløse».

Furzer, som til daglig arbeider som arkitektonisk tekniker for det britiske firmaet Spatial Design Architects, utviklet denne sove-cabinen med de omkring 750 hjemløse i London i tankene. Dette modulet vil i det minste gi et midlertidig sted til disse å søke ly.

Tanken var at med den lette tre-konstruksjonen kunne modulen lett festes til veggen av eksisterende bygninger i London. Neste steg er å produsere en prototype for å teste ut hvordan disse vil fungere i praksis. Det er her folkefinansieringen kommer inn.

Se visualiseringene under, laget av James Furzer. Du kan også lese hele artikkelen på Dezeen.com, eller gå til indiegogo / kickstarter for å støtte eller lese om andre spennende prosjekt som har gått denne veien for finansiering av en god (eller dårlig) ide.

GOD HELG!

Homeless-shelters_James-Furzer_dezeen_banHomeless-shelters_James-Furzer_dezeen_3_1000

Homeless-shelters_James-Furzer_dezeen_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s