FARGE, TEKSTUR OG ROM-INSPO

den

TEPPER FRA INTERFACE

Tepper kan gjøre mye med et rom. I større bygninger sørger det blant annet for god akustikk. Man kan finne tepper i alle mulige fargekombinasjoner og teksturer, men ofte er det vanskelig å forstille seg hvordan det uttrykket blir i stor skala. Det er det lett for at tepper med sterke farger eller mønster tar oppmerksomheten på en uheldig måte og ender med å bli det det første og eneste man ser. Med disse teppene fra Interface har man mulighet til å designe fargeinndelingen for å fremheve rommet ved hjelp av kvadratiske eller avlange stykker. Denne metoden gjør det lett å fremheve soner uten at det tar for mye av rommet. Interface tilbyr også mange tepper med design inspirert av naturlige materialer som betong, stein og gress. Disse kan man integrere i hverandre for å oppnå en rustikk utendørs følelse.

 

TEPPER TIL HJEMMET

Hjemme kan man få den samme effekt med tepper. Det bryter opp flatene i rommet og definerer soner, eller markerer kosekroken. Ikke vær redd for farger når du velger teppe! Mange ender opp med en sort hvit bolig fordi man er redd for at man blir lei av fargene. Tepper er lett å skifte ut og trenger ikke å koste en formue.

 

 

ROMDELERE TIL PRIVAT OG OFFENTLIG BRUK

I store rom trenger man som regel mer enn tepper får å dele inn soner og danne mer intime brukssoner. Lounger, biblioteker og venteværelser er gode eksempel på der dette kan være nødvendig, spesielt dersom rommet i utgangspunktet var tenkt til den funksjonen. Over ser du forskjellige eksempler med planter, farget glass, bokhyller og skjermer definerer brukssoner.

 

Både i små og store boliger kan det være behov for en romdeler eller en skillevegg, både  på grunn av liten plass eller stor plass. Som eksemplene viser over kan det være så enkelt som en liten hylle bak en sofa, visst man ikke ønsker at sofaryggen skal stå blottet midt i rommet. I en åpen stue vil man også gjerne definere spiseplassen som et eget område. En transparent skillevegg er perfekt til dette fomålet. Det definerer soner uten at rommet nødvendigvis føles trangt eller mindre.

DIY:

Dette kan man lett sette opp selv med enkle grep for billige penger. Som eksempelet viser under kan man skru fast lister med hull gjennom, i gulv og tak deretter feste tykke tråder mellom for å få en fin spilevegg, uten å ha tilgang på så mye verktøy eller håndverker.

 

diy-skillevegg.jpg

FLISER FRA STILTJE

Fliser kan noen ganger ha samme effekt som tepper. Man velger en type som man syns er spennende, og så får det et helt annet uttrykk når man dekker en vegg eller et gulv med de. På hjemmesiden til Stiltje finner man mye god inspirasjon med karakteristisk bruk av fliser i farger, mønster og teksturer som får veggen eller gulvet til å stikke seg ut på den helt riktige måten. Under ser du noen av våre favoritter.

 

 

KILDER:

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s