FAKE IT TILL YOU MAKE IT?

I går diskuterte vi murstein rundt lunsjbordet, og at det ofte blir valgt vekk på grunn av budsjett. Som en av de yngre og kanskje mer naive på kontoret, startet jeg leting etter et produkt som var helt likt murstein men billigere, mindre tidskrevende og ikke nødvendigvis trengte til import av danske eller irske murere for å få et feilfritt resultat. Et vidunderprodukt! Et falskt produkt!

Resultatet av jakten var mange. Ikke alle gode, men alternativ fins i det minste. Noen av de blir mest brukt i USA, ikke at det nødvendigvis er negativt, for det er jo tross alt land of the free (standing sky scraper) and home of the brave (architectural design). Men eksemplene under viser en annen type amerikans arkitektur. Deilige falske pyntesøyler og falske steinhus som i virkeligheten er et trehus med tynne fliser lagt på ytterveggene.

 

tumblr_inline_oe2mfqN7KT1sppt0x_1280

tumblr_inline_oe2o95VsS81sppt0x_1280tumblr_inline_oe2o42eN4l1sppt0x_640

 

Det mest realistiske utseende alternativet jakten brakte var disse tynne mursteins flisene fra Canyon stone:

51276566926389_img_8519298799396958202_screen_shot_2013-06-21_at_10.12.09_am

 

lignende murfliser får man også kjøpt i Norge. Dette produktet har blnt annet blitt populært til for eksempel ildsted eller pyntevegger. Men som fasade sparer dette neppe penger eller tid. Det har nok ikke særlig lang levtid heller. Jakten fortsetter…

 

 

DINGDINGDING! Dette er muligvis det nærmeste man kommer om man ikke vil bruke fasadeplater med printet murstein på eller steni plater med riller. Denne løsningen fra kingspan.com er ganske lik den man bruker til å sette opp skiferfasader som man for eksempel får hos Komproment. Dansker selvfølgelig.

US-Karrier-Panel-Thin-Brick

 

Eksempelet under er forresten en favoritt. Her er alt materiale printet på glass!

Glazen Boerderij

KONKLUSJONEN

blir at etterligning ikke nødvendigvis er svaret. men uttrykket. ting skal passe sammen eller stå i kontrast til hverandre. Det man kan prøve å gjengi får å spille med murstein er det taktile, det som ikke er helt glatt. noe som danner et spill. Eller gå helt motsatt vei og sette noe helt nytt inn og la de forskjellige delene fremheve hverandre. Et godt eksempel er statens museum for kunst i køvenhavn med tilbygg tegnet av C.F.Møller

0351082fc7d26f9fd5ed57ae4a28d8c3a8d528edc5

Andre eksempel på taktile fasadeuttrykk:

 

 

Kilder:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s