OPEN HOUSE OSLO

den

2017_09_29_1745

ARRANGEMENT

«Sammen med London, New York, Dublin, Tel Aviv, Jerusalem, Helsinki, Melbourne, Galway, Barcelona, Helsinki, Slovenia, Chicago, Roma, Lisboa, Perth, Adelaide, Brisbane, Thessalonika, Limerick, Gdynia, Buenos Aires, Wien, Athen, Nicosia, Monterrey, Cork, Vilnius, Praha, Belfast, Porto, Stockholm og Madrid forplikter Oslo seg til å formidle opplevelser, læring og forståelse for arkitektur og samfunnsverdien av arkitektonisk kvalitet og design.

Open House begynte med å gi innbyggerne mulighet til å oppleve god arkitektur, fordi disse arkitektoniske opplevelsene har stor verdi i seg selv. I løpet av årene er Open House blitt en viktig katalysator for innbyggernes følelse av stolthet, eierskap og rett til å påvirke utformingen av byen sin. «

openhouseoslo.org

Open house Oslo_Felixark

PROSJEKTET

Det nyåpnede youngskvartalet står på listen over åpne hus under Open House Oslo i September, og vi stiller opp og viser frem det flotte og kompliserte prosjektet.

Felix Arkitekter sto for gjennomføringsfasen på Youngskvartalet for Veidekke, etter at ØKAW Arkitekter tegnet prosjektet frem til rammetillatelse. Prosjektet omfatter rehabilitering av tre verneverdige bygårder, samt nybygg med kontorarealer på tilsammen ca. 8250 m² BRA for Industri Energi, et fagforbund i LO.

De tre murgårdene Torggata 13, Youngs gate 7 og Youngs gate 9 ble oppført i perioden 1861 – 1874 og danner i dag et hjørne ut mot Youngstorget. Gårdene representerer Oslos tidligste murgårdsbebyggelse og arbeidet med rehabiliteringen var omfattende. Fasadene ble satt i stand med opprinnelige materialer og overflater. Byggene huser serveringskonsepter og publikumsrettet virksomhet på gateplan og kontorlokaler i de øvrige etasjer.

Tilbygget på åtte etasjer får en teknisk underetasje. Dette henger sammen med eksisterende bygg i Hammerborggata 12 og har felles trappekjerner. Gårdsrommet er tilgjengelig for offentligheten og fungere som uteareal for kantine- og restaurantdrift.

Alt i alt tror vi dette blir en spennende omvisning i et omfattende byggverk, og vi ser frem til å se DEG der! Her kommer en liten smakebit.

 

 

DETALJER

 

HISTORIE

 

Ps: Følg oss på instagram

Youngskvartalet_fasade etter 2.2

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s