LANDFALLØYA

MED UTSIKT MOT ELVA

Felix Arkitekter ble invitert til lukket arkitektkonkurranse for et område ved Drammens elva i 2012. Vi leverte vårt forslag den gangen som hvite volum, for å fremheve arkitekturens rasjonalitet og kvalitet. Nå har vi valgt å puste liv i dette prosjektet igjen og vise det som det var tenkt. Dette har vi gjort med et par nye illustrasjoner hvor fasadene har fått sitt tenkte materiale, noe som bedre fremhever stemningen og de bymessige kvalitetene prosjektet hadde å by på.

Boligene består av et langstrakt volum som legger seg som en bølge langs elvekanten, både i plan og høyde. Denne strukturen fungerer som en overgang mellom elva og den urbane byen, den optimaliserer utnyt­telsen av tomtens kvaliteter med sørvendte balkonger og terrasser som alle får utsikt mot elva. Den bølgende formen bryter opp volumet, samtidig som det nemlig gir muligheter for store terrasser og delvis skjermet balkonger.

I stil med den eksisterende og verneverdige fabrikkbygningen som ligger i tilknytting til boligene, skulle det nye volumet fortsette i tegl. Fasadedetaljer er ivaretatt og imitert i boligfasaden. Nye funksjoner i det eksisterende bygget skulle bestå av diverse næring og en barnehage. Det nye og det gamle knyttes sammen med et glasstak langs nordfasaden av boligblokken. Under taket dannes en hyggelig handlegate som har fin temperatur hele året. Volumet åpnes opp mot elven i passasjer som strekker seg over to etasjer. Dette sørger for god sirkulasjon fra byen og mot elven både for beboere, og andre besøkende.

Landfalløya 7
Landfalløya 7.     Illustrasjon: Cecilie E. Brandal
Landfalløya 7
Landfalløya 7.     Illustrasjon: Cecilie E. Brandal
Landfalløya 7
Landfalløya 7.     Illustrasjon: Cecilie E. Brandal
Landfalløya_langsvannet 1.4_redigert
Landfalløya 7.     Illustrasjon: Cecilie E. Brandal
Landfalløya 7
Landfalløya 7.     Illustrasjon: Cecilie E. Brandal
Landfalløya 7
Landfalløya 7.     Illustrasjon: Cecilie E. Brandal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s