FELIX ARKITEKTER 2018

EN RASK OPPDATERING FRA OSS

2018 nærmer seg allerede slutten, og det syns vi har gått vannvittig fort. Det føles nesten som igår at vi feiret 20 år med Felix Arkitekter, og lanserte nye hjemmesider.

Vi har jobbet med mange spennende prosjekter i år også. Et par prosjekter står ferdigstilt eller nærmer seg det med raske skritt, og noen prosjekter har så vidt begynt.

En av de mer minneverdige tingene fra 2018 var nomineringen av Youngskvartalet til Statens pris for byggkvalitet som en av tre finalister. Prosjektet fikk til slutt hedrende omtale. Sammen med Fabel Arkitekter og restaurantørene MadeIn Oslo viste vi frem Youngskvartalet under Open House Oslo. Gøy at prosjektet blir lagt merke til!

Tidligere i år var vi på en koselig og inspirerende studiereise til Stockholm, for påfyll av inspirasjon, hygge og ikke minst god vin. Litt småreising blir det i løpet av arbeidsdagen også, med befaring på byggeplasser og noen tomtebefaringer som foreløpig står tomme. Work in progress – det er alltid like gøy!

Nå ser vi fremover til 2019 og alt det måtte føre med seg!

Under kan du se litt hva vi har jobbet med i 2018.

BJERTNES/BERGET
294_594580792
Det planlegges for nye boliger sentralt i Nittedal, rett ved Bjertnes videregående skole og idrettsbanen. Området skal bygges ut i etapper, og til slutt kan det stå ferdig bortimot 200 boliger. Planen er ute til offentlig ettersyn. (Illustrasjon: KARU Eiendom AS)
BITERUD
WP_20180618_13_54_59_Pro
På Biterud i Asker bygges det nå 32 rekkehus, 4 eneboliger i rekke og 6 leiligheter.  Det er tilfredsstillende å se reguleringsplanen forvandle seg til bygde omgivelser med hus, veier og uteplasser. Her blir det fint å bo!
SEMSVEIEN 51-55/elvehagen
IMG_5285.jpg
Ikke så langt fra Biterud, bygges det nye leiligheter rett ved Askerelva i Semsveien 51-55. Føringene i reguleringsplanen med turvei langs elva, åpning av bekk over tomta og god orientering mot vest gir tomta en helt egen stedskarakter som vi er glade for at blir realisert gjennom prosjektet Elvehagen.
FAGSTADLIA
fagstadlia_wix
I fjor ble feltet B2 ferdigstilt, mens vi i år har tegnet forprosjekt til rammesøknad for feltene C3-C4 som består av 23 familieboliger med enkle former og skråtak. Tomta ligger høyt i terrenget, med vidt utsyn mot landskapet i vest. Feltene er del av den omfattende reguleringsplanen for Fagstadlia i Lillehammer som ble vedtatt i 2004.

HASLEVEIEN
hasleveien IMG_4146
Beboere har flyttet inn i nye boliger i Hasleveien på Carl Berner. Det jobbes nå med ombygging av det vernede murbygget. Bygget skal integreres i et større bydelssenter med butikker, og i etasjene over skal det bli leiligheter. Det er sjarm i gamle teglsteinsbygg!
LIDSKJALVGUTUA/storgata
1715_render gårdsrom_20171124
I Gran kommune er det vedtatt at sentrum skal fortettes. Vi jobber med reguleringsplan for et område på ca 12,5 daa, ikke langt fra togstasjonen. Området har bevaringsverdig bebyggelse mot Storgata som skal tas vare på, mens dagens parkeringsplasser skal gi plass til ny kvartalbebyggelse med boliger og næringsarealer. Kvartalet blir fullendt når den nye miljøgata opparbeides.
GLENNEVEIEN
1809_fasade_wix
Byggherren ønsker seg en kompakt og enkel bolig på tomta si, som er i skrånende terreng med utsikt mot Bunnefjorden. Huset skal kles i tre, bæres på stolper og ha store vinduer som rammer inn utsikten.

AMMERUDGRENDa
På Ammerud bygges det 30 leiligheter, foreløpig er det parkeringskjelleren som er bygd. Prosjektet er gjennomføring av reguleringsplanen som ble vedtatt i 2016.
ØDEGÅRDEN
ødegården_Nærbilde mellomrom2
I Lørenskog er det gitt tillatelse til å bygge 7 rekkehus som er skånsomt plassert i det skrånende terrenget. Småhusbebyggelsen ligger i overgangen mellom eksisterende eneboligområde og nye boligfelt med blokkbebyggelse. Vi gleder oss til å besøke byggeplassen snart!
YOUNGSKVARTALET
Youngskvartalet_10
Jobben vår med prosjektet Youngskvartalet ble mer eller mindre avsluttet ved ferdigstillelse i fjor på denne tida, men vi har jobbet litt med prosjektet i 2018 også. Det ble søkt og gitt ferdigattest, og vi har jobbet med å få tillatelse på plass for å gjøre uteserveringen i bakgården enda bedre. Det er nå lov å sette opp mindre takkonstruksjoner som gjør det mulig å sitte ute også når det er dårlig vær.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s