GRÜNERS GATE 6

TO TREND OR NOT TO TREND?

Vår main man, Felix Vidal tegnet i 1982 den nyklassisistiske blokken på Grüners gate 6 i friske farger (originale farger under til venstre). Senere har denne blitt malt i en trist gråfarge! Grå, over fargen som preger det kongelige slott!

Når man har gjort alt man kan for å beholde både den arkitektoniske stilen og fargene i tråd med konteksten, og det bare blir oversett. Ja da blir man litt skuffet. Bokstavelig talt silver lining, er at der i det minste er to nyanser av grå…

Grüners gate 6_orginal_Felix Vidal
Orginal
Grüners gate 6_grå
eksisterende

 

Runder av med å formidle at det mangler en klokke øverst på gavlen, som ifølge de originale tegningene. Kanskje denne kan settes opp neste gang det skal males, forhåpentlig i tråd med den opprinnelige tanken.

Supplerer med ytterlige to alternativer til grå. Det første alternativet er en modifikasjon av den originale tanken, men fremhever den mindre blokkstrukturen man finner mest av på Grünerløkka. Det andre alternativet gjør det samme, men med flere farger hentet fra området.

Hvilket bygg ville du foretrukket å bo i?

Grüners gate 6_ spenstig alternativ til gråGrunersgt_3_orginal farge pluss mørk gul_1

 

 

 

Én kommentar Legg til din

  1. Sting sier:

    Jeg synes Det Kongelege Slott er majestetisk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s