LANGT OPPI GRØNLIA

den

#THROWBACK

 

Sted Ekeberg, Oslo
Størrelse  ca. 15 mål
Status  Mulighetsstudie (2002)
Oppdragsgiver  Plan- og bygningsetaten, Oslo kommune
Type prosjekt  Planarbeid

Plan- og bygningsetaten i Oslo har ved flere anledninger engasjert oss for å bistå reguleringsarbeidet i Bjørvika, og mulighetsstudien gjaldt et område mellom Ekebergskråningen og den planlagte bebyggelsen i Bjørvika.

Mulighetsstudien foreslår langstrakte volumer som følger skråningen, og all parkering er lagt under bakkenivå. Et lokk over vei og bane fjerner trafikkstøyen, og sol og utsikt kommer beboerne til gode uten at de eksisterende friarealene blir berørt. Kjelleretasjene er skåret inn i terrenget for å begrense byggehøydene, og volumene glir inn i fjellsiden uten å dominere den grønne byveggen.

Illustrasjoner: Felix Vidal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s